8.6 C
Slovakia
utorok, 19 marca, 2024
spot_img
ÚvodČlánkyHudobní profesionáli prichádzajú na Sharpe festival 2021 - príďte sa s nimi...
spot_img

Hudobní profesionáli prichádzajú na Sharpe festival 2021 – príďte sa s nimi porozprávať a dozvedieť sa viac o hudobnom priemysle

sharpe_kolaz2

Showcaseový festival neponúka len možnosť spoznať novú hudbu, ale aj sa zoznámiť so zaujímavými ľuďmi z hudobného priemyslu. Konferenčná časť festivalu Sharpe sa uskutoční 4. septembra v Novej Cvernovke.

Či už ste muzikant, hudobný publicista, manažér, profesionál v kultúrnom priemysle, alebo len zvedavý laik, ktorý sa chce dozvedieť, čo najviac o tom, ako funguje hudobný segment, showcaseové konferencie sú tou najlepšou možnou voľbou. Zúčastňujú sa ich odborníci a pracovníci, s ktorými sa môžete zoznámiť, vypočuť si ich názory a skúsenosti.

Na Sharpe festival príde tridsaťdva delegátov, ktorí sa budú zamýšľať aj nad podobnými otázkami.

Ako môže hudba ovplyvniť spoločnosť a dokáže umenie bojovať proti politickému zneužívaniu moci?

Na túto zložitú otázku sa pokúsi odpovedať Alexandr Chahovski z Rady pre Kultúru Bieloruska. Skúsenosti má ako aktívny hudobník, aj ako promotér v societe, kde demonštrovanie hrubej sily a uväznenie ľudí s opačným názorom je bežnou praxou najvyšších predstaviteľov štátu. Bieloruská opozícia ukázala svetu, že chce zmenu, ktorá však stále neprichádza… Napriek tomu je v ľuďoch zasiata nádej. Alexander musel doma zavrieť svoj projekt MuzzicDom kvôli nestabilnej situácii. Pridal sa do inštitúcie Rady pre Kultúru Bieloruska, kde spolu s Siarheinom Budkinom pomáha umelcom a ľuďom z nezávislej kultúry bojovať voči represiám diktátorského režimu.

4. september – The Freedom Panel s Oliverom Rehákom – ďalší hostia: Alexandr Chahovski, Siarhei Budkin z rady pre Kultúru Bieloruska Vaidas Stackevičius z litovskej agentúry M.P.3. Music a Vlad Yaremchuck z ukrajinského festivalu Atlas Weekend.

Aká je budúcnosť predaja hudby? Dokážu prežiť aj nezávislé labely?

Hudba sa už dávno nepredáva v takých množstvách ako v minulom storočí. Mileniáni naruby prevrátili trh a streamovacie služby dnes určujú, čo sa bude masovo sťahovať a získa celosvetový úspech. Nezávislé labely musia hľadať vlastné cestičky, ako prežiť. Tou najrozumnejšou a najťažšou je budovať si vlastné publikum, ktoré podporí svojich umelcov aj v ťažkých časoch. Budú majitelia týchto labelov investovať do neznámych mien? Diskutovať na túto tému príde Anne Haffmans z berlínskeho Domino Recording Company, ktorá spolupracovala s takými menami ako Nick Cave, Depeche Mode, Arctic Monkeys či Anna Calvi.

4. september – The Future of Record Labels s Alexom Čerevkom – ďalší hostia: Miran Rusjan (Moonlee Records, SI), Tom Travis (Rough Trade, UK)

Dokážu mestá podporovať a zveľaďovať nočný život a vyhovieť nielen turistom, ale aj domácim rezidentom?

Akú úlohu zohráva pri spokojnosti bývania nočný život? Sú centrá hlavných miest odsúdené na masový turizmus a nočné bary, alebo dokážu v spolupráci s politikmi a predstaviteľmi nezávislej kultúry generovať aj vyššie umelecké hodnoty. Rozprávať sa o tom bude prvý nočný starosta Amsterdamu, Mirik Milan. Táto téma je aktuálna, keďže Bratislava otvorila funkciu nočný starosta len prednedávnom.

4. september – Music And The City s Richardom Fosterom – ďalší hostia: Matúš Vallo (Mayor of Bratislava, SK), Peter Dijkstra (VERA, NL).

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img