8.6 C
Slovakia
utorok, 19 marca, 2024
spot_img
FestivalyPotvrdení noví interpreti - The Cinamatic Orchestra, Rozi Size a ďalší

Potvrdení noví interpreti – The Cinamatic Orchestra, Rozi Size a ďalší

colours-of-ostrava15-470x26014. ročník medzinárodného hudobného festivalu Colours of Ostrava potvrdzuje do programu ďalšie veľké mená súčasnej hudby: podmanivého švédskeho pesničkára Josého Gonzálesa, ktorý v Ostrave predstaví nový album Vestiges & Claws, popredného zástupcu známeho labelu Ninja Tune, viacčlenné zoskupenie The Cinematic Orchestra a legendu britského drum’n’bassu Roniho Size-a s kompletnou zostavou Reprazent.

Gonzálezovi rodičia pochádzajú z Argentíny, odkiaľ utiekli v roku 1976 pred vojenskou juntou. Vďaka domácemu prostrediu sa dostal k latinskoamerickej hudbe, predovšetkým k brazílskej bossa nove a potom aj k Beatles a Simonovi & Garfunkelovi. Gonzálesove krehké piesne našli uplatnenie v reklame, televíznych seriáloch aj vo filme: pre snímok Walter Mitty a jeho tajný život (réžia Ben Stiller) zložil s Ryanom Adamsom melancholickú skladbu Stay Alive.

José Gonzáles – Stay Alive

 

Zakladateľ a líder Jay Swinscoe vedie viacčlenný The Cinematic Orchestra od roku 1999 po kontinuálnej ceste: od hudby k neexistujúcim filmom z jeho hlavy, až k tým, čo už boli natočené.  Diskografia nie je bohatá – skupina dáva prednosť koncertom a v poslednej dobe tiež vydavateľskému projektu Motion Audio. Pri vynikajúcich štúdiových Every Day (2002) a Ma Fleur (2007) zaujali hudbou k filmom: Man With A Movie Camera – avantgardné dielo ruského režiséra Dzigu Vertova z roku 1929 a The Crimson Wing: Mystery of the Flamingos – animovaný film z dielne Walta Disneyho.

The Cinematic Orchestra – To Build a Home


 

Legendárna a priekopnícka zostava britského drum’n’bassu Roni Size & Reprazent príde do Ostravy v plnej zostave – Roni Size, Dynamite MC, Onalee, Si John, Dave Amso, Jay Wilcox a Yuval GabayBristolská scéna zohrala v dejinách elektronickej hudby kľúčovú rolu. S Portishead, Massive Attack alebo Trickym sa ako ústredná a najvplyvnejšia osobnosť uvádza práve producent Roni Size a zostava dídžejov, spevákov a hudobníkov Reprazent.

Roni Size & Reprazent – Brown Paper Bag


 

Festival Colours of Ostrava ponúkne v unikátnom industriálnom areáli Dolných Vítkovic štyri dni plné koncertov hviezd svetovej aj domácej hudby, divadiel, diskusií, workshopov, filmov a výtvarných aktivít. K už skôr potvrdeným menám budúceho ročníka patria Mika, Caribou, Caravan Palace, Swans, Black Strobe, Choir of Young Believers, Heymoonshaker, John J Presley, The Mispers, Bazzookas, CoCo & The Butterfields a NO Blues.

(TS – Colours of Ostrava – redakčne skrátené)

spot_img