8.6 C
Slovakia
piatok, 26 apríla, 2024
spot_img
ÚvodČlánkySprievodca filmovou hudbouWłodzimierz Korcz – 07 zgłoś się
spot_img

Włodzimierz Korcz – 07 zgłoś się

Włodzimierz Korcz – 07 zgłoś się

07 zgłoś się je milovaný aj nenávidený seriál. Chválený aj kritizovaný. Napriek takmer štyridsiatim rokom od premiéry stále vzbudzuje emócie a nachádza fanúšikov medzi novými generáciami. To všetko vďaka zaujímavým kriminálnym hádankám, rýchlym polonézam, pekným ženám a, samozrejme, poručíkovi Borewiczovi. A vďaka hudbe!

Aj keď na rôznych kompiláciách nájdete titulnú baladu zo seriálu a niekedy aj hudbu z jej úvodných titulkov, na albume predtým neboli vydané žiadne ďalšie skladby Włodzimierza Korcza napísané pre seriál Krzysztofa Szmagiera. No je to zlatá baňa sofistikovaných, prekvapivých tém, ilustrujúcich naháňačky áut, vražedné scény a večere v reštaurácii Victoria.

Włodzimierz Korcz s pomocou popredných varšavských hudobníkov kombinuje slobodu písania krásnych melódií s perfektným budovaním napätia a solídnou porciou groovu. Vo výsledku máme jeden z najlepších kriminálnych soundtrackov, aký kedy v Poľsku vznikol. Dámy si vyberajú pánov, pánov si vyberá milícia.

Všetky piesne boli znovu nahraté z pôvodných pások a starostlivo remastrované. Nechýba ani brožúra, v ktorej je okrem eseje o hudbe a redakčnej poznámky aj niekoľko fotografií z natáčania seriálu. Album, na ktorý určite musíte upriamiť pozornosť.

Preklad vznikol za podpory Katedrou slovanských filológií Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Z poľského originálu preložila Silvia Békesová.

fifuk_logo_farebne100x100px
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img