8.6 C
Slovakia
sobota, 27 apríla, 2024
spot_img
ÚvodČlánkyVyberáme z programu Amsterdam Dance Event 2023 – konferenčná časť
spot_img

Vyberáme z programu Amsterdam Dance Event 2023 – konferenčná časť

Amsterdam Dance Event je najväčšou prehliadkou elektronickej hudby a digitálneho umenia. Večer čakajú na návštevníkov koncerty, parties, podujatia s charakterom specific site. Počas dňa budú prebiehať rôzne prednášky, workshopy, semináre a diskusie na rozličné témy. Redakcia Music Press.sk prináša výber toho najzaujímavejšieho, čo čaká tých, ktorí sa chcú vzdelávať v tejto oblasti, alebo ich iba zaujíma fungovanie globálneho trhu elektronickej hudby. Názvy uvádzame v ich originálnom znení.

How to Get Noticed in Big Foreign Markets / 18.10 2023 / 11:00 – 11:45 / Felix Meritis (Zuilenzaal)

Brazília má úplne odlišný trh nielen svojou veľkosťou, ale aj danými špecifikami, ktoré vychádzajú z rozsiahlosti tejto krajiny, jej demografiou, rozmanitým etnickým zastúpením, ako aj hudobnou tradíciou, ktorá vychádza z tanečnej hudby. Svoje skúsenosti príde porozprávať DJ Dennis, ktorý je expertom na brazílsky funk, a zahrať niekoľko ukážok, pri ktorých vysvetlí, čím oslovujú milióny domácich poslucháčov. Ďalšími diskutujúcimi budú Dusko Justic (Sony Music), Selina Chowdhury (vedúca oddelenie marketingu Warner Emerging Markets), moderovať diskusiu bude Monique Dardenne (zakladateľka platformy Women’s Music Event)


The Art of Music Journalism /  19.10. 2023 / 11:00 – 13:15 / Brakke Grond

Ako písať o elektronickej hudbe? Na čo sa zamerať pri písaní recenzií a reportáží z parties, ktoré majú inú dynamiku prežívania než živé koncerty. Ako písať zaujímavo a pútavo, nevynechať pritom dôležitú faktografiu a zároveň ju zakomponovať do analytickej časti. Takisto sa bude rozprávať o dôležitosti relácie medzi autorom a editorom, dôraz bude daný na overovaní si faktov, presadzovaní si vlastného názoru, aj ako viesť rozhovory, aby ste sa vyhli všetkým klišé otázkam. To všetko a ešte oveľa viac na dvojhodinovom interaktívnom workshope s Whitney Wei, ktorá je šéfredaktorkou prestížneho magazínu Resident Advisor. Na tento workshop je nutné sa zaregistrovať – informácie na tomto mieste.


The US Tech/House Scene: What’s In It for You? / 19.10. 2023 / 13:15 – 14:00 / Felix Meritis (Koepelzaal)

ADE je otvorený všemožných žánrom aj podžánrom elektronickej hudby. Táto diskusia sa bude venovať subžánru Tech house, ktorá kombinuje prvky techno hudby (tvrdé basové linky) aj house (harmónie, vokály). Tejto otvorenej konverzácii sa zúčastnia niekoľko zástupcov labelov prezentujúcich tech/house hudbu: Kaysin, DJ Susan, Carissa Szlosek (Artist Manager, Prodigy Artists), moderátor diskusie bude Matt Sherman. Diskusia je zameraná predovšetkým na budovanie povedomia na americkom trhu, pre európskych divákov bude zaujímavé, akým spôsobom sa tam môžu presadiť a o národných zvyklostiach tohto trhu.


The Blessed Madonna Live Interview / 19.10 2023 / 15:45 – 16:30 / Felix Meritis (Zuilenzaal)

Je dobrým zvykom, že počas konferencie prebiehajú aj takzvané živé rozhovory, ktorých sa zúčastňujú vyzreté osobnosti z elektronickej scény. Svoje skúsenosti zo šoubiznisu, z hrania na rôznych podujatí, informácie zo zákulisia a cesty na vrchol sa príde podeliť americká DJka a producentka Marea Stamper alias The Blessed Madonna – zakladateľka labelu We Still Believe. Rozhovor povedie známy spíker a takisto DJ, Dave Clarke.

The Art of Improvisation with Héctor Oaks by Seedj / 20.10. 2023 / 15:00 – 16:30 / Brakke Grond

Chceli by ste hrávať na parties z vinylov? Nie je lepšia príležitosť, než sa to naučiť od významného DJa a zberateľa vinylov – Hectora Oaksa, ktorý povedie tento workshop. H. Oaks zasvätí zúčastnených do tajov mixovania, miešania a prelínania hrania z vinylov. Dôležité je aj to, ako odhadnúť atmosféru a tanečnú náladu publika na podujatiach, ako aj vedieť čo s čím mixovať a vedieť odhadnúť komplikovaný vzorec medzi trackmi, textúrami a náladami. Alebo ako vravia organizátori: dôležité je prečítať tanečný parket. Na tento workshop je nutné sa zaregistrovať – informácie na tomto mieste.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img