8.6 C
Slovakia
pondelok, 18 marca, 2024
spot_img
ÚvodČlánkyAmsterdam Dance Event 2022 – Témy konferencie budú reflektovať zmeny v oblasti elektronickej...
spot_img

Amsterdam Dance Event 2022 – Témy konferencie budú reflektovať zmeny v oblasti elektronickej hudby

Amsterdam Dance Event (od 19. do 23. októbra) – súčasťou festivalu je konferencia, ktorá bude školiť profesionálov z celého sveta a prinesie nové trendy z oblasti elektronickej hudby. Prinesie mnohé zaujímavé témy z prostredia tanečnej hudby, pričom otvorí aj závažné problémy, ktorými prechádza dnešná moderná spoločnosť.

Deväťtisíc profesionálov z celého sveta sa zúčastní najväčšej konferencie o elektronickej hudbe a digitálnom umení, ktorá sa každoročne koná v Amsterdame. Minulý rok bol zvláštny pre Amsterdam Dance Event (reportáž z minulého roka a predstavenie najzaujímavejších miest z minulého ročníka) – vzhľadom na pandemické opatrenia sa podujatia uskutočnili iba do polnoci a konferenčná časť sa zrušila, keďže sa organizátori museli naplno venovať prísnym obmedzeniam. Teraz sa už konferencia môže uskutočniť v plnom rozsahu.

K hlavným rečníkom na konferencii budú patriť päťnásobne nominovaná skladateľka na Grammy, priekopníčka elektronickej hudby Suzanne Ciani, senegalský hudobník a spevák Youssou N´Dour, holandskí DJs Hardwell, Martin Garrix, Don Diablo, americký producent Diplo, z biznisovej časti to bude Oana Ruxandra (USA), ktorá ma na starosti globálne digitálne partnerstvá pre Warner Music Group, softvérový inžinier zaoberajúci sa umelou inteligenciou Blake Lemoine (USA), Silvia Montello (UK) – manažérka so skúsenosťami z pôsobenia vo vedúcich funkciách v PolyGram/Universal, BMG, Kobalt/AWAL a v súčasnosti CEO v Asociácii pre Elektronickú hudbu, Katie Bain (USA) – riaditeľka v spoločnosti Billboard Dance, David Waxman (USA) – prezident Ultra Records.

Že najlepšie nápady vznikajú v noci? O tom sa budú môcť návštevníci konferencie presvedčiť počas diskusie na tému Can We save the Night?!, kde DJ Nedda Sou, Melisa Cenik z booking agentúry Dekmantel či zakladateľ a majiteľ kultového berlínskeho klubu Tresor, Dimitri Hegemann, budú rozprávať svoje skúsenosti z nočných parties.

Ikonický DJ Carl Cox sa rozhovorí o svojich tridsaťročných skúsenostiach na elektronickej scéne počas rozhovoru so Sagid Carter, okrem toho bude viesť aj master class. Ďalšia legendárna postava Arabian Prince z N.W.A. odpovie na otázky moderátora aj obecenstva, ktoré vráti do osemdesiatych rokov, kedy hiphop povstal z ulíc a stal sa jedným z najhlasnejších médií v boji proti systémovému rasizmu.

Na konferencii sa predstaví aj elektronická scéna z Južnej Ameriky, ktorá patrí k najdynamickejšie sa rozvíjajúcim, keď do krajín ako Brazília, Argentína, Chile, Kolumbia, chodia tie najväčšie štadiónové aj klubové hviezdy a vítaným artiklom v Európe a USA sú latinskoamerickí producenti.

To, že budúcnosť klubovej hudby je v nezávislých labeloch, budú chcieť presvedčiť hostia v zaujímavej diskusii The Future is Independent! – Dick de Groot (Be Yourself Music), Lisa Hresko (A2IM), Luciano Winter (Rotterdam Airlines), Mattijs van Welzenis (Cloud 9 Music).

Témy konferencie, ktorá sa uskutoční od 19. do 23. októbra, sa zaoberajú nielen rozvojom a trendmi, ale otvára aj mnohé spoločenské otázky, ktorým čelí hudobný priemysel v oblasti elektronickej hudby.

Boj s klimatickou krízu a kultúrna transformácia je hlavnou témou do diskusie Combat Climate Change – How the Music Industry Needs to Start a Cultural Transformation zaoberajúcou sa poctivým prístupom k tomu, čo jeme, kde bývame, akým spôsobom cestujeme, ako pracujeme a ako sa zabávame, kde prijali pozvanie John E. Fernandez (MIT Environmental Solutions Initiative), Norhan Bayomi (DJ Nourey), Anna Johnson (Involved Group), Rob van Wegen (ESNS), Luke Howell (Hope Solutions), Sally Freeman (Love Live Music).

Nehumánna vojna Ruska na Ukrajine nenechala mnohých chladných voči pomoci brániacej sa krajine. ADE priniesla tému Ukraine: How Can We Help?, ktorej sa zúčastnia Lesia Vasylenko (Politician & People’s Deputy) a producentka Nastia (Ukrainian DJ) moderovanú Davom Clarkom.

To je len malá časť z konferenčného programu, ktorý môžu delegáti a návštevníci Amsterdam Dance Event zažiť naživo. Pre tých, ktorým sa nepodarí vycestovať do Amsterdamu, tak organizátori pripravili možnosť sledovať časť programu online, formou virtuálnych avatarov. Viac informácií na stránke ADE.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img