8.6 C
Slovakia
piatok, 29 marca, 2024
spot_img
ÚvodReportyLacuna Coil s nasamplovaným zvukom basgitary aj akustickým setom - report
spot_img

Lacuna Coil s nasamplovaným zvukom basgitary aj akustickým setom – report

Lacuna Coil; This is She – 20.11.2012 – MMC – Bratislava

Talianska gothic – metalová skupina Lacuna Coil v koncertnej slovenskej premiére nesklamala. A to aj napriek neúčasti dvoch pôvodných členov skupiny a miernym technickým nedostatkom. Ako predkapelu na európske turné si vybrali u nás málo známu This is She. Tá odohrala v Bratislave krátky polhodinový set. A mnoho prichádzajúcich ľudí ich ani nestihlo pozrieť. Napriek tomu, bol ich indie rock s elektronickými prvkami zaujímavý. Väčšina skladieb stála na vokálnom výkone speváčky Alany Grace. Svojim plným vokálom vypĺňala veľkú časť melódie, kým ostatné nástroje ju skôr iba rytmicky sprevádzali.

Lacuna Coil vydala tento rok nový album „Dark adrenaline“ a iba potvrdila, že toto obdobie je plodné na kvantitu aj kvalitu. No koncert nebol iba ďalšou promo aktivitou k novej doske, ale plnohodnotným hudobným zážitkom z mnohými starými skladbami.

 

Lacuna Coil – Z koncertu

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=rt23JNjUOX4&list=HL1353884480&feature=mh_lolz‘]

 

Už zaujímavý príchod so silným vizuálnym poňatím dával za pravdu. Celkovo bolo vystúpenie kapely sprevádzané výbornou prácou so svetlami. Častá červeno zelená farba ostro kontrastovala s čiernymi kostýmmi hudobníkov. Asi to nebola náhoda, lebo aj vo videoklipoch skupina využíva výtvarné protiklady. Lacuna Coil mala neľahkú úlohu, keďže dvaja jej členovia na koncerte absentovali.

S personálnymi otázkami si museli teda poradiť po svojom. Kým bubeník bol nahradený živým kolegom, basgitarový post, ktorý zastáva zranený Marco Zelati zostal neobsadený. Vyriešili to nasamplovaným basgitarových partov. Tie boli horšie nazvučené a prílišné dunivé hĺbky sa do hudby Lacuna Coil proste nehodili. Na druhej strane tým zase zachovali autentičnosť živého prejavu.

 

Lacuna Coil – Z koncertu

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=V5jDvzZlGbs&feature=relmfu‘]

 

Kompozície skupiny sú založené aj na mužsko – ženskom striedaní. Tenorový prejav Andrea Ferro  nešiel do veľkých kontrastov s altovým precítením Cristina Scabbia. Melódiu niekedy viedli obaja naraz, alebo sa striedali, čím zhutňovali a gradovali vedenie melodickej linky. Skladby, ktoré LC ukázala mali zaujímavé pasáže. Mohli sme v nich počuť mnohé vplyvy od Marylina Mansona až po Iron Maiden, ale aj exotické prvky akoby inšpirované z orientálneho metalu. Lacuna Coil rozdelil koncert na dve polovice. Prvá z nich sa skončila akustickým setom na ktorom prerobili zopár skladieb do komornejších aranžmánov. Začiatok druhej polovice bol veľmi razantný a ešte viac boli zvýraznené tvrdé gitarové vyhrávky.

Lacuna rozhodne fanúšikov potešila a zanechala sympatický dojem aj vďaka empatickému a komunikatívnemu prejavu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img